Φιλανθρωπικό έργο

«Μὴ ἀγαπῶμεν λόγῳ μηδὲ τῇ γλώσσῃ, ἀλλ' ἐν ἔργῳ καὶ ἀληθείᾳ» («Ας μην αγαπούμε με λόγια και με τη γλώσσα μόνο, αλλά ας αγαπούμε με έργα και αληθινά» (Α' Ιω. γ' 18).

IMG FILOPTOXOΑπό το 1970 λειτουργεί το Σπίτι Γαλήνης. Κάθε μέρα 200 μερίδες φαγητού δίνονται σε αδελφούς μας που το στερούνται. Η έμπρακτη αγάπη, ο κόπος, οι θυσίες και η εθελοντική προσφορά των κυριών της Ενορίας κρατούν αυτό το έργο. Αλλά και η ηθική και οικονομική ενίσχυση των ενοριτών το διατηρούν και το προωθούν. Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις έμπρακτα, είτε

α) φέρνοντας εσύ ο ίδιος κάποια τρόφιμα στο Σπίτι γαλήνης, είτε

β) δίνοντας κάποια χρήματα και λαμβάνοντας τη σχετική απόδειξη, είτε

γ) μεταφέροντας εσύ κάποια μερίδα σε κάποιον που αδυνατεί να έρθει, είτε

δ) πληροφορώντας μας για περιπτώσεις που γνωρίζεις ότι έχουν μεγάλη ανάγκη, ώστε να μην υπάρχει αδελφός μας χωρίς φαγητό. Συνεργάσου σε αυτήν την εκστρατεία αγάπης βάζοντας και εσύ το δικό σου λιθαράκι. Εκτός από τα γεύματα, ο Ναός μας προσπαθεί να καλύψει και άλλες άμεσες ανάγκες και έξοδα (λογαριασμούς κλπ.) πολλών αδελφών μας που δεν έχουν βοήθεια από αλλού. Πολλοί χτυπούν καθημερινά την πόρτα της Ενορίας ζητώντας βοήθεια.

Ό,τι προσφέρεις είναι πολύτιμο και πιάνει τόπο και μας βοηθά να βοηθήσουμε και εμείς πιο πολλούς. Στο Φαρμακείο της Ενορίας υπάρχει ανοιχτός λογαριασμός για φάρμακα απόρων και ανασφάλιστων, τα οποία πληρώνει το Φιλόπτωχο.

Μην ξεχνάς ότι στο πρόσωπο του αδελφού μας που έχει ανάγκη βρίσκεται ο ίδιος ο Χριστός. Το Σπίτι Γαλήνης βρίσκεται πίσω από το Ιερό του Ναού, επί της οδού Θεόγνιδος 10, τηλ. 210-9350151.