Αυξομείωση μεγέθους γραμμάτων.
07 Αυγ

Το Ισλάμ διδάσκει όντως ειρήνη & ανεξιθρησκεία; (τι λένε οι ίδιες οι πηγές του...)

Γράφτηκε από τον 

Η προπαγάνδα στη Δύση από τα ΜΜΕ & τους πολιτικούς που χαϊδεύουν τα αυτιά Ισλαμιστών ψηφοφόρων, ότι το Ισλάμ κηρύττει ειρήνη & ανεξιθρησκεία καλά κρατεί... Ασφαλώς υπάρχουν & ωραία & ειρηνικά χωρία στις Πηγές, αυτό έλειπε... αλλιώς θα είχαμε πολεμικό εγχειρίδιο, αλλά στο αληθινό-ανατολικό Ισλάμ του Μωάμεθ βλέπουμε καλά ότι ερμηνεύουν σωστά τις Πηγές τους & όχι όπως τους βολεύει. Όπως ακριβώς είναι δηλαδή, ξεκάθαρες... Κάποιοι σύγχρονοι Ισλαμιστές στη Δύση δεν θέλουν τα παρακάτω χωρία, τα προσπερνούν. Αλλά δεν μπορούν να τα αρνηθούν! Είναι η κρυστάλλινη αλήθεια των Πηγών τους. Οι γνήσιοι Ισλαμιστές τα ξέρουν καλά & συμφωνούν μια χαρά με αυτά & όταν χρειαστεί τα εφαρμόζουν. Επιλέγουν το αληθινό Ισλάμ του Μωάμεθ, όχι αυτό του 20ου αιώνα...

Α ΤΖΙΧΑΝΤ- Ιερός πόλεμος κατά των απίστων & των λαών της Βίβλου (Εβραίων-Χριστιανών)
Κ 5,17 «Άπιστοι είναι πραγματικά εκείνοι που λένε ότι ο Αλλάχ είναι ο Χριστός, ο γιος της Μαριάμ»
Κ 9,30 «Είπαν οι Χριστιανοί ότι ο Μεσσίας ήταν γιος του Αλλάχ. Αυτά είναι λόγια που βγήκαν από τα χείλια τους και που μιμούνται τα λόγια εκείνων που αρνήθηκαν (παλιά) από πριν την Πίστη. Ας πέσουν στην καταστροφή που έχουν απομακρυνθεί από την αλήθεια…»
K 3,28 "Οι Πιστοί δεν παίρνουν προστάτες και δεν κάνουν φίλους τους άπιστους, αλλά τουναντίον τους πιστούς. Κι αν κανείς κάνει τούτο, τότε να μην περιμένει καμία βοήθεια από τον Αλλάχ. Εκτός αν προφυλαχτείτε από αυτούς, ώστε να μπορέσετε να προστατεύετε τον εαυτό σας" (Υπομνήματα σε αυτόν το στίχο: Ibn Kathir «Σε αυτήν την περίπτωση τέτοιοι πιστοί επιτρέπεται να δείχνουν φιλία εξωτερικά, αλλά ποτέ εσωτερικά» και ο Abu Darda «Χαμογελάμε στο πρόσωπο κάποιων ανθρώπων, παρόλο που οι καρδιές μας τους καταριούνται»)
Κ 5:51 "Ω! Σεις που πιστέψατε! Μην κάνετε τους Εβραίους και τους Χριστιανούς φίλους και προστάτες σας! Δεν είναι παρά μονάχα μεταξύ τους φίλοι και προστάτες. Και εκείνος ανάμεσά σας που πιάνει φιλίες μ’ αυτούς, είναι ένας από αυτούς. Ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τον άδικο και παράνομο λαό»
Κ 3,32 «Αν όμως απομακρυνθούν (από την πίστη), τότε ο Αλλάχ δεν αγαπά τους άπιστους»
Κ 48:29 - Ο Μουχάμαντ είναι ο απόστολος του Αλλάχ. Και όσοι είναι μαζί του είναι ισχυροί [αυστηροί] ενάντια στους άπιστους και σπλαχνικοί μεταξύ τους»
Κ 98: 6 – Βέβαια οι άπιστοι (είτε είναι) από τους οπαδούς της Βίβλου είτε από τους πολυθεϊστές, θα μείνουν στη φωτιά της κόλασης, όπου (για πάντα) κατοικούν. Αυτοί είναι οι χειρότεροι από τα πλάσματα»
Κ 5,33 «Η τιμωρία εκείνων οι οποίοι πολεμούν τον Αλλάχ και τον απόστολό του και διαβιούν στη γη άσχημα, είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια αντίπλευρα ή να εξορίζονται από αυτή τη γη»
Κ 8,12 «Θα εγκαταστήσω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων, και πλήξετε πάνω από τον αυχένα τους και χτυπήστε τις άκρες από τα δάχτυλά τους [δηλ. αποκεφαλισμός & ακρωτηριασμός]»

K 8,39 "Και πολεμήστε τους άπιστους (σκοτώνοντάς τους) μέχρις ότου να μην υπάρχει πειρασμός και να είναι η θρησκεία του Αλλάχ η μοναδική"

Κ 9:29 Πολεμάτε αυτούς που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, κι ούτε στην έσχατη ημέρα και δεν απαγορεύουν αυτό που απαγόρευσε ο Αλλάχ και ο Απόστολός Του (Μωάμεθ) κι ούτε αναγνωρίζουν την αληθινή θρησκεία (ακόμη κι αν είναι) από το Λαό που του δόθηκε η Βίβλος, μέχρις ότου δώσουν το φόρο υποτέλειας (τζιζγια) με εκούσια υποταγή, κι (αισθανθούν) τον εαυτό τους ταπεινωμένο.
Κ 4,89 «Θα επιθυμούσαν να μην πιστέψετε όπως κι εκείνοι (έμειναν άπιστοι), να είστε δηλ. μ' αυτούς. Μην τους παίρνετε ως φίλους απ' τις γραμμές τους, ώσπου να εγκαταλειφθεί η απιστία τους. Αν όμως επιστρέψουν στην απιστία, τότε συλλάβετέ τους και σκοτώοτε τους, όπου κι αν βρίσκετε». 
Κ 9:73 —Ω Προφήτη: αγωνίσου ενάντια στους άπιστους και στους υποκριτές και να είσαι σταθερός (ανένδοτος) απέναντί τους. Η διαμονή τους είναι η κόλαση...»
Κ 9:111- Ο Αλλάχ αγόρασε από τους πιστούς τον εαυτό τους και τις περιουσίες τους,, για να έχουν (σαν αντάλλαγμα) τον Παράδεισο. Αυτοί θα πολεμήσουν για τη θρησκεία Του, θα σκοτώσουν και θα σκοτωθούν»
Κ 9: 123 – Ω! Εσείς που πιστέψατε! Πολεμάτε τους άπιστους που σας ζώνουν τριγύρω, κι ας βρουν στο πρόσωπό σας τραχύτητα…»
Mu 4366 - Αφηγήθηκε από τον Umar b. ο Αλ-Χατάμπ ότι άκουσε τον Αγγελιοφόρο του Αλλάχ να λέει: Θα εκδιώξω τους Εβραίους και τους Χριστιανούς από την Αραβική Χερσόνησο και δεν θα αφήσω κανένα εκτός από μουσουλμάνο. (το ίδιο και στο 4594). Επίσης στο Μu 4232: "Είπε ο Μωάμεθ: Σε παρακαλώ να κάνεις τρία πράγματα: Διώξε τους ειδωλολάτρες από την αραβική χερσόνησο"
Mu 33 & 30 – Ο απόστολος του Αλλάχ είπε: Έχω λάβει εντολή να πολεμάω εναντίον των ανθρώπων όσο δεν διακηρύττουν ότι «δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ»… και αν το κάνουν, η ζωή τους και η περιουσία τους είναι εγγυημένα εκ μέρους μου»
Β 6924 «Ο Μωάμεθ είπε: Έχω διαταχτεί να πολεμώ τους ανθρώπους μέχρις ότου πουν «κανείς δεν πρέπει να λατρεύεται εκτός από τον Αλλάχ» και όποιος πει (αυτή τη φράση) ο Αλλάχ θα σώσει την περιουσία και τη ζωή του από εμένα»
al-Mufrad 1103- Ο Προφήτης είπε: "Μην δώσετε πρώτα στους Λαούς του Βιβλίου τον χαιρετισμό. Αναγκάστε τους να πάνε στο στενότερο μέρος του δρόμου."
Β 2785 «Ένας άνδρας ήλθε στον απόστολο του Αλλάχ και τους είπε. Καθοδήγησέ με σε ένα τέτοιο κατόρθωμα που να είναι ίσο με την τζιχάντ (για ανταμοιβή). Αυτός απάντησε: Δεν βρίσκω τέτοιο κατόρθωμα»
Β 2787 «Ο Αλλάχ εγγυάται ότι θα δεχτεί αυτόν που πολέμησε στη τζιχάντ για τον σκοπό Του μέσα στον παράδεισο αν σκοτωθεί»
Β 2796 «Ο προφήτης είπε: Μία και μόνη προσπάθεια (στον πόλεμο) για το σκοπό του Αλλάχ το απόγευμα ή το πρωί είναι καλύτερο από όλο τον κόσμο και από ότι υπάρχει μέσα του»
Β 2977 «Ο απόστολος του Αλλάχ είπε… έχω γίνει νικητής με τον τρόμο…»

«Ο Απόστολος έδωσε διαταγές στον al- Zubayr [για έναν Εβραίο που έκρυβε τον θησαυρό του]: «Βασανίστε τον μέχρι να του αποσπάσετε όσα έχει» οπότε άναψε φωτιά με πυρόλιθο και μέταλλο πάνω στο στήθος του έως ότου σχεδόν πέθανε. Έπειτα ο απόστολος τον μετέφερε στον Muslama και τον αποκεφάλισε για εκδίκηση για τον αδελφό του Mahmud (Ibn Ishaq, Η ζωή του Μωάμεθ 515)
B 657 «Σίγουρα σκόπευα ή σχεδίαζα ή ήμουν έτοιμος να διατάξω τον κήρυκα να ανακηρύξει Iqama και να διατάξω έναν άνδρα να… ανάψει έναν δαυλό να κάψει όλους αυτούς τους άνδρες (μαζί με τα σπίτια τους) που δεν άφησαν ακόμη τα σπίτια τους για την προσευχή στα τζαμιά»
Ο Αμπού Μπάκρ είπε: «Οπότε δεν θα λυπηθεί κανέναν από αυτούς που θα εξουσιάσει, αλλά μπορεί να τους κάψει με φωτιά, να τους σφάξει με όποιο μέσο έχει και να πάρει γυναίκες και παιδιά αιχμαλώτους» (Al Tabari vol. 10, 57)
«Όταν οι δυο τους πλησίασαν τον Αμπου Μπάκρ διέταξε τον Χατζίζ να τον πάει (τον ένοχο) έξω σε αυτό το ξέφωτο και να τον κάψει εκεί με φωτιά. Οπότε αυτός τον πήρε έξω στην αυλή της προσευχής και άναψε μία φωτιά για αυτόν και τον έριξε μέσα της» (Al Tabari vol. 10, 80-81)

ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ (όσοι εγκαταλείπουν το Ισλάμ)
Β 6922, «[ο Μωάμεθ είπε] Όποιος άλλαξε την ισλαμική του θρησκεία, τότε σκοτώστε τον»
Β 6930 «[ο Μωάμεθ είπε] Τις τελευταίες ημέρες θα εμφανιστούν κάποιοι νέοι ανόητοι άνθρωποι οι οποίοι… θα βγουν από τη θρησκεία τους όπως ένα βέλος βγαίνει έξω από το παιχνίδι. Οπότε, οπουδήποτε τους βρείτε σκοτώστε τους διότι όποιος τους σκοτώσει θα έχει αμοιβή κατά την ημέρα της Ανάστασης»
Β 6923 «Ο Mu’adh ρώτησε: Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Ο Abu Musa είπε: Ήταν ένας Ιουδαίος και έγινε Μουσουλμάνος και έπειτα επέστρεψε πίσω στον Ιουδαϊσμό. Έπειτα ο Abu Musa παρακάλεσε τον Mu’adh να κάτσει κάτω αλλά ο Mu’adh είπε: Δεν θα κάτσω μέχρι να σκοτωθεί. Αυτή είναι η κρίση του Αλλάχ και του Προφήτη του και το επανέλαβε τρεις φορές. Έπειτα ο Abu Musa διέταξε να φονευτεί ο άνδρας και φονεύτηκε»
Β 6921 «Ο Ibn Umar ο Az-Zuhri και ο Ibrahim είπαν: Μία γυναίκα αποστάτης πρέπει να φονεύεται»
Μu 4154 «Ο Απόστολος του Αλλάχ σηκώθηκε όρθιος και είπε: Το αίμα ενός Μουσουλμάνου που κρατά την μαρτυρία ότι δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ και ότι εγώ είμαι ο Απόστολός του, μπορεί νόμιμα να χυθεί μόνο στην περίπτωση τριών ατόμων: αυτού που εγκαταλείπει το Ισλάμ και αφήνει την κοινότητα, αυτής που είναι παντρεμένη και μοίχευσε και σε αυτόν που παίρνει ζωή για άλλη ζωή»
D 4347 «[ο Μωάμεθ είπε] Όταν ένας σκλάβος δραπετεύει και επιστρέφει στην πολυθεΐα, μπορεί νόμιμα να φονευτεί»
Ν 4025 «[ο Μωάμεθ είπε] Μετά από εμένα θα υπάρξουν πολλές συμφορές και πολύ κακή συμπεριφορά. Όποιον δείτε να χωρίζεται από την Jama’ah ή να προσπαθεί να δημιουργήσει σχίσματα στην Ummah του Μωάμεθ, τότε σκοτώστε τον»
Ν 4040 «[μετά από βασανισμό και εκτέλεση κάποιων αποστατών που σκότωσαν ένα βοσκό του Μωάμεθ] Ο αρχηγός των Πιστών Abdul Malik είπε στον Anas, όταν διηγούνταν αυτήν την χαντίθ (παράδοση): Έγινε αυτό (η τιμωρία) λόγω απιστίας ή λόγω αμαρτίας τους; Είπε: Λόγω απιστίας»
Τ 1458 «[ο Μωάμεθ είπε] Όποιος αλλάζει τη θρησκεία του τότε σκοτώστε τον»
Μa 2535 «Ο Απόστολος του Αλλάχ είπε: Όποιος αλλάζει τη θρησκεία του εκτελέστε τον»
Al Muwatta 36.18.15 «Ο Απόστολος του Αλλάχ είπε: Αν κάποιος αλλάξει τη θρησκεία του, τότε αποκεφαλίστε τον»
Al Bayhaqi «Μία γυναίκα που ονομαζόταν Umn Ruman αποστάτησε. Τότε ο προφήτης διέταξε ότι θα ήταν καλύτερα να της προσφερθεί ξανά ευκαιρία για το Ισλάμ και έπειτα να μετανοήσει. Αλλιώς πρέπει να εκτελεστεί»

Ibn Ishaq, 551 "Κάποιος που αποστάτησε είχε δύο κορίτσια που τραγουδούσαν, την Fartana και την φίλη της που συνήθιζαν να τραγουδούν σατυρικά τραγούδια σχετικά με τον απόστολο, οπότε (ο Μωάμεθ) διέταξε ότι έπρεπε να φονευτούν μαζί του"

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:  Οι 6 αναγνωρισμένες συλλογές Χαντίθ 1)B=al-Bukhari(870 μ.Χ.) 2)Mu=Muslim(875) 3)D=Abu Dawud(888) 4)T=al- Tirmidhi(892) 5)N=al- Nasai(915) 6)Ma=Ibn Maja(886) Κ=Κοράνιο  [οι υπογραμμίσεις δικές μας]

Εύρεση

Δημοφιλή Θέματα (Α-Ω)

αγάπη (600) Αγάπη Θεού (340) αγάπη σε Θεό (248) αγάπη σε Χριστό (166) άγγελοι (68) Αγγλικανισμός (1) Αγία Γραφή (228) Αγιασμός (10) Άγιο Πνεύμα (96) Άγιο Φως (1) άγιοι (178) άγιος (197) αγνότητα (42) άγχος (36) αγώνας (106) αγώνας πνευματικός (268) αδικία (6) Αθανασία (7) Αθανάσιος ο Μέγας (4) αθεΐα (127) αιρέσει (1) αιρέσεις (362) αιωνιότητα (14) ακηδία (4) ακτημοσὐνη (14) αλήθεια (111) αμαρτία (339) Αμβρόσιος άγιος (3) άμφια (1) Αμφιλόχιος της Πάτμου (4) Ανάληψη Χριστού (4) Ανάσταση (142) ανασταση νεκρών (31) ανθρώπινες σχέσεις (322) άνθρωπος (303) αντίχριστος (11) Αντώνιος, Μέγας (5) αξιώματα (15) απἀθεια (5) απελπισία (9) απιστία (21) απληστία (5) απλότητα (16) αποκάλυψη (8) απόκρυφα (17) Απολογητικά Θέματα (1) αργολογία (3) αρετή (199) Αρσένιος Όσιος (5) ασθένεια (108) άσκηση (63) αστρολογία (2) Αυγουστίνος άγιος (3) αυταπάρνηση (31) αυτεξούσιο (2) αυτογνωσία (147) αυτοθυσἰα (26) αυτοκτονία (9) αχαριστία (6) Β Παρουσία (10) Β' Παρουσία (11) βάπτιση (17) βάπτισμα (31) Βαρβάρα αγία (1) Βαρσανουφίου Οσίου (31) Βασιλεία Θεού (33) Βασίλειος ο Μέγας (30) Βελιμίροβιτς Νικόλαος Άγιος (32) βία (4) βιβλίο (31) βιοηθική (10) βίος (1) Βουδδισμός (5) γαλήνη (2) γάμος (125) Γένεση (5) Γέννηση Κυρίου (14) Γεροντικόν (195) Γερόντισσα Γαβριηλία (1) Γεώργιος Άγιος (1) γηρατειά (11) γιόγκα (4) γλώσσα (64) γνώση (25) Γνωστικισμός (3) γονείς (134) Γρηγόριος Νεοκαισαρείας άγιος (1) Γρηγόριος Νύσσης Άγιος (2) Γρηγόριος ο Θεολόγος (20) Γρηγόριος ο Παλαμάς όσιος (9) γυναίκα (36) δάκρυα (57) δάσκαλος (24) Δεύτερη Παρουσία (26) Δημήτριος Άγιος (1) Δημιουργία (62) διάβολος (233) Διάδοχος Φωτικής όσιος (13) διαίσθηση (1) διακονία (4) διάκριση (147) διάλογος (5) δικαιο (4) δικαιοσύνη (38) Διονύσιος Αρεοπαγίτης Άγιος (2) Διονύσιος Κορίνθου άγιος (1) Δογματικα Θέματα (205) Δογματική Τρεμπέλα (1) δύναμη (68) Δωρόθεος αββάς (10) εγκράτεια (19) εγωισμός (248) εικόνες (34) Ειρηναίος Λουγδούνου άγιος (4) ειρήνη (54) εκκλησία (235) Εκκλησιαστική Ιστορία (24) Εκκλησιαστική περιουσία (3) έκτρωση (5) έλεγχος (16) ελεημοσύνη (114) ελευθερία (62) Ελλάδα (19) ελπίδα (61) εμπιστοσὐνη (58) εντολές (12) Εξαήμερος (2) εξέλιξης θεωρία (16) Εξομολόγηση (167) εξωγήινοι (13) εξωσωματική γονιμοποίηση (5) Εορτή (3) επάγγελμα (17) επιείκεια (2) επιμονἠ (52) επιστήμη (108) εργασία (79) Ερμηνεία Αγίας Γραφής (182) έρωτας (19) έρωτας θείος (9) εσωστρέφεια (1) Ευαγγέλια (191) Ευαγγέλιο Ιωάννη Ερμηνεία (33) Ευαγγελισμός (2) ευγένεια (15) ευγνωμοσὐνη (42) ευλογία (5) Ευμένιος Όσιος γέροντας (7) ευσπλαχνία (34) ευτυχία (65) ευχαριστία (53) Εφραίμ Κατουνακιώτης Όσιος (25) Εφραίμ ο Σύρος όσιος (6) εχεμύθεια (1) ζήλεια (15) ζώα (46) ζωή (34) ηθική (14) ησυχία (32) θάνατος (299) θάρρος (99) θαύμα (254) θέατρο (5) Θεία Κοινωνία (179) Θεία Λειτουργία (127) θεία Πρόνοια (14) θἐλημα (54) θέληση (38) θεογνωσία (2) Θεόδωρος Στουδίτης όσιος (36) θεολογία (29) Θεός (330) Θεοφάνεια (6) Θεοφάνους Εγκλείστου Αγίου (5) θέωση (6) θλίψεις (280) θρησκείες (43) θυμός (100) Ιάκωβος Αδελφόθεος Άγιος (1) Ιάκωβος Τσαλίκης Όσιος (14) ιατρική (13) Ιγνάτιος Θεοφόρος (9) Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ Άγιος (6) ιεραποστολή (47) ιερέας (177) ιερωσύνη (16) Ινδουισμός (14) Ιουδαίοι (1) Ιουστίνος άγιος (3) Ιουστίνος Πόποβιτς Άγιος (58) Ιππόλυτος άγιος (1) Ισαάκ ο Σύρος (5) Ισίδωρος Πηλουσιώτης όσιος (36) Ισλάμ (11) Ιστορία Ελληνική (8) Ιστορία Παγκόσμια (14) Ιστορικότης Χριστού (1) Ιωάννης Δαμασκηνός Άγιος (1) Ιωάννης Θεολόγος (3) Ιωάννης Κροστάνδης (330) Ιωάννης Χρυσόστομος (397) Ιωσήφ Ησυχαστής Άγιος (6) Καινή Διαθήκη Ερμηνεία (137) Καινή Διαθήκη κριτικό κείμενο NestleAland (5) Κανόνες Εκκλησίας (4) καρδιά (116) Κασσιανός Όσιος (4) κατάκριση (132) καταναλωτισμός (8) Κατηχητικό (4) καύση νεκρών (1) κενοδοξία (14) κήρυγμα (53) Κίνητρα (3) Κλήμης Αλεξανδρέας (1) Κλήμης Ρώμης άγιος (1) Κλίμακα (6) κλοπή (5) Κοίμησις Θεοτόκου (25) κοινωνία (167) κόλαση (50) Κόντογλου Φώτης (4) Κοσμάς Αιτωλός Άγιος (2) Κουάκεροι (1) ΚράτοςΕκκλησία (1) Κρίσις Μέλλουσα (47) Κυπριανός άγιος (1) Κύριλλος Άγιος (1) Λατρεία Θεία (75) λείψανα (9) λογική (1) λογισμοί (115) λόγος Θεού (21) Λουκάς Κριμαίας Άγιος (12) λύπη (60) μαγεία (19) μακροθυμία (5) Μανιχαϊσμός (1) Μάξιμος Ομολογητής (15) Μαρία Αιγυπτία Αγία (1) Μαρκίων αιρετικός (1) μάρτυρες (24) μεγαλοσὐνη (7) Μεθοδιστές (1) μελέτη (59) μετά θάνατον (44) μετά θάνατον ζωή (101) Μεταμόρφωση (11) μετάνοια (364) Μετάσταση (1) μετάφραση (13) Μετενσάρκωση (8) μητέρα (56) Μητροπολίτης Σουρόζ Αντώνιος (2) μίσος (11) ΜΜΕ (4) μνημόσυνα (9) μοναξιά (21) μοναχισμός (114) Μορμόνοι (1) μόρφωση (20) μουσική (8) Ναός (17) ναρκωτικά (4) Νέα ΕποχήNew Age (1) Νεκτάριος άγιος (27) νέοι (27) νεοπαγανισμός (7) νηστεία (67) νήψη (2) Νικηφόρος ο Λεπρός Άγιος (3) Νικόδημος Αγιορείτης Άγιος (1) Νικόλαος Άγιος (8) Νικόλαος Καβάσιλας Άγιος (2) Νικόλαος Πλανάς Άγιος (1) νους (54) οικονομία (2) Οικουμενισμός (4) ομολογία (3) ομορφιά (17) ομοφυλοφιλία (2) όνειρα (35) οραμα (25) οράματα (32) οργή (2) ορθοδο (1) Ορθοδοξία (292) όρκος (1) πάθη (266) πάθος (38) παιδεία (24) παιδιά (138) Παΐσιος Όσιος (380) Παλαιά Διαθήκη (7) Παλαιά Διαθήκη Ερμηνεία (10) παλαιοημερολογίτες (17) Παναγία (333) Παπαδόπουλος Στυλιανός (3) παράδειγμα (38) Παράδεισος (113) Παράδοση Ιερά (9) Παρασκευή Αγία (1) Παρθένιος ο Χίος Όσιος (2) Πάσχα (22) πατήρ Νικόλαος Πουλάδας (21) πατρίδα (9) Πατρολογία (19) Παύλος Απόστολος (4) πειρασμοί (27) Πεντηκοστή (12) περιέργεια (3) Πέτρος Απόστολος (1) πίστη (539) πλησἰον (69) πλούτος (73) Πνευματικές Νουθεσίες (92) πνευματική ζωή (278) πνευματικός πατέρας (120) πνευματισμός (10) ποίηση (21) πόλεμος (28) πολιτική (25) πολιτισμός (9) Πορφύριος Όσιος (271) πραότητα (7) προθυμἰα (28) Πρόνοια (5) Πρόνοια Θεία (90) προορισμός (15) προσευχή (806) προσοχή (51) προσπἀθεια (139) προτεσταντισμός (29) προφητείες (15) ραθυμία (18) Ρωμαιοκαθολικισμός (36) Σάββας Καλύμνου Άγιος (1) Σαρακοστή (12) σεβασμός (28) Σεραφείμ του Σαρώφ Όσιος (11) Σιλουανός Άγιος (2) σιωπή (14) σοφία (54) Σπυρίδων Άγιος (2) σταθερότητα (2) Σταυρός (84) Σταυροφορίες (4) Σταύρωση (52) συγχώρηση (92) συκοφαντία (2) Συμεών Νέος Θεολόγος όσιος (88) συμπὀνια (23) συναξάρι (2) συνείδηση (25) σχίσμα (34) σώμα (49) σωτηρία (47) Σωφρόνιος του Έσσεξ Άγιος (35) τάματα (2) ταπεινοφροσύνη (270) ταπείνωση (196) Τέλος Κόσμου (4) Τερτυλλιανός (1) Τεσσαρακοστή Μεγάλη (6) τέχνη (1) τιμωρία (19) Τριάδα Αγία (35) τύχη (2) υγεία (8) υλικά αγαθά (43) υπακοή (124) Υπαπαντή (2) υπαρξιακά (73) υπερηφἀνεια (55) υποκρισία (25) υπομονή (222) φανατισμός (5) φαντασία (5) φαντάσματα (3) φιλαργυρἰα (9) φιλαυτἰα (10) φιλία (30) φιλοσοφία (23) Φλωρόφσκυ Γεώργιος (3) φόβος (56) φὀβος Θεοὐ (26) φως (44) Φώτιος άγιος (1) χαρά (123) Χαράλαμπος Άγιος (1) χάρις θεία (119) χαρίσματα (39) Χειρόγραφα Καινής Διαθήκης (1) Χριστιανισμός (21) χριστιανός (101) Χριστός (361) Χριστούγεννα (69) χρόνος (36) ψαλμωδία (7) ψεύδος (22) ψυχαγωγία (10) ψυχή (270) ψυχολογία (25)